среда, 9. април 2014.

Čajni blogo-problemi jedne Ive

Ovo je jedan krajnje neprofesionalan post o čaju. Nestručan. Ništa po pravilu! 
Nije da su prethodni čajni postovi bili čista disciplina i pravilnik, ali mislim da je ovaj post za ovaj stadijum mog čajnog razvoja prilična raspuštenost.

O čemu ja to?
Između ostalog, o prejako napravljenoj čajnoj mešavini. 
Ne prevrćite očima, mene to jako muči na ovim fotografijama. I muči me što sam pokušala da koristim novi fotoaparat, pa se za ovo fotkanje ipak vratila starom. Nije išlo..
I jedva sam se setila koji sam to čaj fotkala i pila, jer je prošlo mnoogo vremena od poslednjeg čajnog posta. Pa sam se onda dodatno rastužila, jer sam pisala o čaju koji jako volim, koji sam kupila onda u Zagrebu i za koji sam želela jedan poseban, svečani post.

Ali, koliko god vam se danas čajno jadala, ja ovu mešavinu jako volim. Inače sam već neko vreme u toj zeleni čaj-beli-čaj-voćka-cvetić fazi i rado ih pijem ujutru.

Ova mešavina se zove White Pearls od Fujian i sastav je sledeći: beli čaj Pai mu tan, zeleni čaj Fog tea, Sencha, Lung Ching, Gunpowder, jasmin, jade pearl, cvetovi ruže, jasmina, narandže, suncokreta, komadići trešnje. Čaj je kupljen u Kući zelenog čaja.

Ako želite da budete disciplinovani, pripremajte ovaj čaj onako kako piše: kašičica čaja (3g) na 300ml vode zagrejane na 80°C. Ako želite da ludujete, sipajte onako malo otprilike čaja u vrećicu, prelijte vrelom vodom koja nije proključala i držite 3min. I ako ste raspoloženi, možete staviti malo meda. 

Živeli! 

 




11 коментара:

  1. sjajan ti je blog ,poseti moj:http://teenbestfriend.blogspot.com/molim te uclani se

    ОдговориИзбриши
  2. Sjajan post i blog! Poseti i moj blog http://ivanasdiary4.blogspot.com/. Ja sam se na tvoj blog uclanila pa bi mi mnogo znacilo da se i ti uclanis na moj.
    Hvala ♥

    ОдговориИзбриши
  3. Blog ti je savrsen mnogo mi se svidja... ♥
    Jako bi mi znacilo ako posetis i moj blog i ako mozes uclanis se na njega, ja sam se na tvoj uclanila.
    Hvala unapred ♥
    Evo i linka:http: //fashionandyou94.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  4. Oho-ho, ovo izgleda da je čaj baš po mojoj meri!

    ОдговориИзбриши
  5. ti se kao nešto žališ a ja sve kao čujem neko zujanje pčelica i osećam miris čaja....šta ću lepo mi na tvom blogu a i malkice sam prolupkala :D

    ОдговориИзбриши
  6. Imam taj čaj i jedan mi je od omiljenih i dražih čajeva.

    ОдговориИзбриши