уторак, 29. мај 2012.

Milk Oolong u novoj šolji!

Nadala sam se ledenom čaju, zaboravila kako boli grlo, ali koga briga!
Topli napitak opet pod must, a moje divne ledene kocke se i dalje smrzavaju i samuju u zamrzivaču. Čekaćemo bolje vreme, nemamo kud. U prevodu: kuvam žalfiju za grlo, ali Oolong za užitak! Plus nova šolja, pa novi podmetač i eto ga osmeh :)

Milk Oolong sam pominjala ovde, ali samo pominjala. Nisam pisala o tome kako ga pripremam.

Kašičicu čaja prelivam ključalom, a potom malo prohlađenom vodom i pretpostavljam da je to tih 90 stepeni, po receptu. Recept, takođe kaže držati 2 do 3 minuta, ali i tu malo improvizujem. Ostavim minut-dva duže.
Ono što uvek uradim, a ne znam zašto- prvo čaj stavim u cediljku, a onda se predomislim i pustim listove da se lepo otvore u šolji. Tako ukus bude bolji. Možda je vreme da nabavim veću cediljku.
Posle toga ih izvadim u tacnicu, jer recept kaže da se Milk Oolong može prelivati do pet puta. Tih pet puta nije baš toliko. Ja ga upotrebim drugi i eventualno treći put, pošto čaj sam po sebi nije preterano jakog ukusa, a ja ga volim takvog. Dominira njegova karakteristična aroma i to je savršenstvo.
Kada se procedi, odnosno, kada u mom slučaju izvadim listiće, čaj izgleda ovako:
Moj favorit za kombinovanje u ovom slučaju je sojino mleko u prahu.
Pure pleasure!
I listići za još koji put.
Dok sam pisala ovo, ponovo mi je zamirisao čaj. Ako moja preosetljivost na kofein dozvoli, kuvam danas još jedan. Dva ili tri.. zavisi koliko vas se prijavi za pravljenje društva ;)

8 коментара:

  1. Mmmmm, čini se baš ukusan ovaj čaj. Ja sam baš popila zeleni čaj sa sojinim mijekom i medom. Yum!

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan prikaz Iva, jedva čekam slijedeći post o čaju :) Rekla si da je taj Milk Oolong od Teavivre, ali oni imaju dva (unflavored i flavored), pa koji je u pitanju?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Alene, hvala! Ovaj je kupljen u Small Tree i aromatizovan je, dakle flavored:)

      Избриши
    2. Uh, onda sam ja nešto pobrkao (neko mi je još spominjao da je uzeo Milk Oolong), sorry :) Ja imam oba, ali ovaj još nisam našao vremena da načnem uzorak i probam flavored.
      Uživaj!

      Избриши
  3. Анониман30. мај 2012. 21:51

    Jako mi se sve ovo svidja, iako sam ' kafaros 'ova procedura spremanja caja je zaista neodoljiva...imam i originalnu staklenu posudu iz Kuce caja pa cu sebi dati na volju...Hvala sto ste me vratili u svet caja..

    ОдговориИзбриши