понедељак, 6. октобар 2014.

Iva je trudna

Gledam tako pre neki dan jedan divan blog. Znam ga dugo, znam ga preko dve godine. Znam nju. Divim se kako napreduje, kako raste i kako razvija to što radi. Ona se prolepšala, napravila neke nove stvari.. Milina jedna!

Onda u nekoj dokolici listam tako Pinterest.. Ponovo sam tamo i prija mi. Pravim sebi slobodno vreme i razonodu, lagano tražim inspiraciju i opuštam se. Pripremam se za velike dane i mesece pred sobom.
I sva ta inspiracija, sve te energije ljudi sa gomilom vremena za kreativnost i stvaralaštvo mi malo napraviše zbrku. Napraviše mi: Hoću i ja! Napraviše mi: Ali, vidi moj blog, vidi ovo! Ali, ne mogu da stignem, pa ja se porađam za nekoliko dana! Čekajte mene! 

U stvari: idite. Doći ću ja, kada budem spremna. Kada budem spremna za tu stranu medalje. Jer ova strana medalje je sada na redu. Tu stranu sam jako želela. O tome sam maštala i evo ga. Dešava se.


Dešava se da bojim Pinokija.
Da čitam priču i listam knjigu.
Heklam vrećicu za bojice.
Raspremam igračke uveče.
Pravim ručak koji voli.
Seckam sveže voće i povrće.
Posle mutim šlag i dajem tokio-laaadu*.  (*čokolada-Iskrin prev.)
Raširim veš, sredim sudove i tako u krug.
http://instagram.com/ivadidit
Umorim se, isprlja se kosa, popusti strpljenje, a onda se setim Tamarine ''samo'' rečenice:  ''Ja sam samo bila kod kuće, samo kuvala, samo spremala, samo čistila, samo išla napolje, samo ga držala za rukice dok prohodava, brala mu cveće, pokazivala mu kestenje i šišarke, a onda u slobodno vreme čitala samo o vaspitanju, o roditeljstvu o ishrani… O kako sam samo grešila."
(Iz ovog vikend posta.)

Pomogne mi svaki put. Da mi ruku, pomogne da ustanem i poturi rame da cmizdrnem, ako dotle dođe.

Čeka me novi period. Kobajagi neke poznate stvari, a zapravo nisu. Ima materijala za komparaciju, a u stvari pojma nemamo šta nas čeka. Još uvek imam deset i kusur kilograma više, sporo ustajem i sve sporije hodam. Ne mogu da stignem Iskru. Čuljim uši da li je počelo. Pitam se da li je mali znak- TAJ znak. Pa ne bude. Onda posmatram stomak koji se pomera. Ponudim Iskri bebu, ona me iskulira. Namažem stomak. Čekam.

I znam da čekate i vi sa mnom. Proći će neko vreme, dok se ponovo vratim u studio. Moj divni studio, koji vam nisam ni pokazala. Nije došlo na red. Nizala sam ogrlice, nisam nanizala fotografije. Nisam. Imam jednu fotku, napravljenu onako usput. Kaže mi brat: E, što sam se isprimao na panoramu! I iškljoca jednu.
Pa vam je pokazujem sada, dok ne uradim zamišljene fotografije i sve ostalo. Dok ne namontiram kolevku i bebeći kutak. Dok ne obučem farmerke.

Do tada stavljam pauzu na blog. Ili bar mislim da je stavljam. Možda izleti neki post, neka fotka, to se nikad ne zna. Ali u planu imam drugačije stvari. Jer, najvažnije je da budem najbolja mama na svetu.

13 коментара:

  1. Draaagaaa,odbrojavamo <3
    Nikada nisam imala vise poslovnih planova i ideja kao prethodnih devet meseci...pa onda zalila sto ce sve to cekati...a onda shvatala iznova i iznova da me ceka nesto mnogo vaznije i vece i divnije...pa se plasila nepoznatog...pa vagala svoje kvalitete za roditeljstvo kakvo zelim da razvijam...pa se radovala,brojala nedelje,mesece...Sad sam spremna i prihvatam da pojma nemam sta me ceka i kako cu se snaci ali sigurna da cu to maleno bice voleti beskrajno mnogo i duboko i lepo :)
    I odbrojavam-jedan i jos jedan...daaa,dani su u pitanju :*
    Pomisao na tebe mi je nekako sarena i znam da ce ta beba biti jos jedno maleno mastovito cudo...i znam nekako,bices jedna divna nasmejana mama. Cmok,saljemo podrsku i brojimo sa vama :*

    ОдговориИзбриши
  2. Divna, divna Ivo!
    Držimo ti fige i navijamo za vas!
    Ti već jesi najbolja mama na svetu, samo tome dodaješ - na kvadrat! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jaoj Iva, i kod mene isto. U januaru sam postala mama tako da svaaaaku rec koju si napisala vise nego razumem. Sad je bolje, ali opet se slabo ima tog slobodnog, kreativnog vremena. Ali da ti kazem, svaki put kad si objavila sliku ogrlice pomislila sam "Svaka cast. Sa malim detetom, pa jos i trudna, a jos i studio pravi." Tako da svaka cast. Za mene je ta tvoja istrajnost inspirativna.

    ОдговориИзбриши
  4. <3 <3 <3
    Mislim na tebe ovih dana i čekam lepe vesti :*

    Eto nas oko Novaka, da vidimo već velikog bebca!

    Uživaj, uživajte i dalje, baš vam dobro ide!

    ОдговориИзбриши
  5. Biti mama znaci biti najvaznija osoba na svetu, a to je tezak posao, ali lep, najlepsi :)
    Zato mozes sve sto ti se hoce ovde <3

    ОдговориИзбриши
  6. Zelim ti puno srece, ucini dete kreativno kao sto si ti <3

    ОдговориИзбриши
  7. Iva, to su krasne vijesti! uživaj u bebi, tim krasnim godinama kad se uče govoriti, hodati, jesti, crtati... brzo prođe, nažalost

    ОдговориИзбриши
  8. Jaooo divnoo,
    puno srece!

    http://kat-on-a-journey.blogspot.com/2014/11/un-diet.html

    ОдговориИзбриши
  9. Joooj, mene si rasplakala :) Post pun ljubavi!!!
    http://nislive.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  10. Baš post oun ljubavi!Zanimljiv blog!
    http://book-corne.blogspot.com/ pogledajte možda vam se svidi

    ОдговориИзбриши
  11. Želim ti sve najljepše, oduševljena sam! susanjovichich.blogspot.com

    ОдговориИзбриши