петак, 01. март 2013.

Jasmine pearls

Ko se malo upoznao sa mojim "čajnim" ukusom, zna da zelena nije moja boja. Nisam ljubitelj zelenog čaja, mada sam radoznala za nove ukuse i oblike. Tako sam se interesovala za perlice, bila sigurna da ću prvo kupiti Phoenix eyes, ali mi je divna cura iz Small tree preporučila Jasmin Pearls.

Znate kako miriše? Tako da ne možete da prestanete da njuškate! I njuškate, dok ne spremite; pa pijete dok vas kofein ne podseti da je jači. Onda mala pauza, pa ponovo!
Vidite? Vidite kako su lepe?!:)
Da približim: pažljivo umotane, svaka ponaosob; nežne, drage, divne! Mazila sam ih ♥
Za pripremu je bio potreban moj novi čajnik :) Odličan je za pripremanje ovakvih čajeva; listovi imaju dovoljno prostora da se lepo otvore, a kasnije se može preliti ponovo i ponovo. Tri puta komotno.
Jasmin, možda nije posebno primamljiva nota, ali je u ovom slučaju savršenstvo!
Posle prvog preliva, listovi se nisu potpuno otvorili, tako da je bilo prostora za još dva prelivanja. Od Alena sam naučila da malo pogledam listove po otvaranju i primetila sam da su mladi i lepi, očigledno dobrog kvaliteta.
Čaj je dovoljno blag i dovoljno jak; osvežavajući, plemenit, reklo bi se nenametljiv, ali toliko dobrog mirisa, da ga ne možete ignorisati!
Od srca preporučujem!

5 коментара:

 1. Анониман06. март 2013. 15:53

  Draga Iva, da li mislis da bih mogla da pripremam ovaj caj u infuzeru, posto kazes da bi trebalo da se otvore perle, a ne znam da li u infuzeru ima mesta? Malo sam neznalica, nadam se da ces mi pomoci. Pozdrav! Dragana :)

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Dragana, možda je ipak bolje da perlice pripremaš u posudi gde ima dovoljno mesta. Ako je mrežica dovoljno prostrana, onda u redu, ali one najčešće nisu dovoljno velike.

   Избриши
  2. Анониман07. март 2013. 19:04

   Hvala puno na odgovoru! :)

   Избриши