понедељак, 11. март 2013.

Čajna razmena

Priznajem da DEBELO kasnim sa postom o razmeni čajeva. Jasno vam je da se trudim da postam redovno, ali svejedno tek sada pišem o dve važne pošiljke koje su mi odavno stigle i koje su gotovo popijene!

Ko ne zna: razmenu čajeva organizujemo u grupi Dobri čajevi- razmene i druženje. Svakog meseca random.org pravi listu po kojoj jedni drugima šaljemo uzorke. I radujemo se kao deca!
Prvi paketić koji sam dobila, bio je od Marije.
Divan, pažljivo i posvećeno upakovan. Marija je svaki čaj zamotala u papir koji je prethodno tretirala čajem ili kafom, kako bi dobio ovakvu boju. Pa gužvanje, pa lakiranje, pa svaka čast Marija i još jednom veliko hvala za čajeve!
Želela sam da ih i odmotam, pa fotkam, pa pokažem- ali nisam. Popila sam ih previše brzo, ali to je samo znak kvaliteta, zar ne?:)
Sledeću pošiljku sam dobila od Alena! Alen je admin i Alen ZNA o čajevima. Dođe nam kao guru;)
Mnogo sam se radovala što ću dobiti čajeve baš od njega! Evo gomilice:
 Imam li favorita? Oooo, da!
Evo ga: savršenstvo od kog je mirisala cela kuhinja! Divni Oolong Four Seasons of Spring. Recenziju pročitajte ovde, a ja ću se potruditi da nabavim još!
 Ovo je deo pripreme, ne znam koji je preliv bio bolji.
U međuvremenu sam dobila još jednu čajnu pošiljku iz Praga.
I dve pošiljke iz Holandije, mimo razmene. I dva paketića iz Beograda, takođe mimo razmene. O svemu tome želim da pišem, samo kasnim! Mada znam da ste vi dobri drugari i nećete zameriti, jel' da? :)

12 коментара:

  1. aha,bas me je zainteresovao sada Oolong Four Seasons of Spring,deluje da bi mogao ukusom da osvoji i mene ljubiteljku aroma i aromica ;) vidim ima ovde da se kupi berba 2012.mogu da ti posaljem ;) ivana,ona iz praga(smesno ali ne znam kako da se bolje identifikujem:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Jao, ako imaš prilike da ga piješ, pa nemoj propustiti! Ja sam stvarno oduševljena. Dok se pripremao, sve sam njuškala po vazduhu, a dok sam ga pila, govorila sam: pa ovo je divno, jao kakav čaj! Dakle, baš sam impresionirana:)
      A tvoji čajevi su: divni. Samo što su pri kraju:/
      P.s. Rado bih prihvatila ponudu:)

      Избриши
  2. bas je ljepa razmjena! ja neznam kako naša posta iz hr gleda na to a najveći strah bi mi bio da pošiljka uopće ne dođe do mene ili do onog tko treba da dobije moju. lijepo što vas ima tako ljubitelja čaja i što sudjelujete u takvim razmjenama

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da te ohrabrim, meni je pošiljka iz Hrvatske u Srbiju stigla brzo i efikasno, bez poteškoća, a mirisala je magično i bila očaravajuća :)
      Dakle, hrabro nam se pridruži :D

      Избриши
    2. Hvala Marija:) Drago mi je da se lepo družite ovde;)
      Dakle, Tina, samo nalepi dovoljno markica i upakuj u kovertu koja može da uđe u sanduče. Say no to šalterske službenice i stiže pošiljka gde treba;)
      Dobrodošla u grupu!

      Избриши
  3. Drago mi je da su ti se svidjeli čajevi. Imam još malo Four Seasons of Spring-a pa ga pijem u nešto opuštenijim trenucima kada nepcu najbolje godi.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Alene, Ivana iz Praga mi je ponudila čaj i mnogo sam se obradovala! Naša čajna grupa zlata vredi!;)

      Избриши
  4. Анониман12. март 2013. 13:11

    Mene zanima recenzija ove Pu-erh "cokoladice".

    ОдговориИзбриши