среда, 20. март 2013.

Čajevi iz Praga

Bila sam jako nestrpljiva da vam predstavim ovu pošiljku.
Stigla je od Ivane iz Praga. Tema: razmena čajeva.
Prvo sam bila iznenađena kada me je Ivana pitala da li ima čajeva koje ne volim, da mi slučajno ne pošalje neki takav. Da izvoljevam u razmeni čajeva?! Pa, neeee! Ali želim da vam kažem koliko je ona pažljiva. Mada će vam biti jasno do kraja posta :)
Koverta u koverti. Spolja jedna službena- nije se slikala. Ali unutra:
Sa jedne strane oblačić, sa druge custom made: čaj za Ivu. Pa pečat jedan, pa pečat drugi, pa slova, pa čajna markica.
Dakle- do detalja ♥
A unutra pravo malo bogatstvo! Pravo pravcato. Kesice sa pečatima tačkicama, pa pak papir, pa ispisani čajevi i sastav i - čokoladica. Earl grey čokoladica. Da je poljubim!
I divno, toplo pismo, posle kog sam znala da ću Ivani uzvratiti čajanku.
E, a kada sam raspakovala, onda sam sela da se malo divim. Gle kakvi su mi lepi! I odlični su! Različiti od svega što sam do sada pila. Neobične kombinacije i diskretne ali neodoljive arome.
Svaki sam mogla da njušnem, sem ovog u kesici. To znači da sam njega prvog morala popiti :) Harney&Sons- White Vanilla Grapefruit. Auh!
Ne hajem mnogo za čajeve u kesici, ali kada sam ovaj otvorila, došlo mi je da probudim Iskru, da joj kažem : Siiine, pa pomiriši! Vidi kako je lep čaj, gle'! Vidi, dušo, čajić!
Pa, haos! Cupkala sam dok se pravio, obilazila i njuškala i nekako sačekala tih par minuta.
Obzirom da čokoladicu takođe nisam mogla da omirišem spolja, odlučila sam da je uparim sa čajem.
A čaj sam uparila sa mlekom i napravila kompletan ugođaj. Istina je da sam praktično prestala da stavljam mleko u čaj, što me i iznenadilo i zbunilo; ali u ovim dezert verzijama ono je pun pogodak.
A čokoladica? Kako da vam objasnim? Crna čokolada sa komadićima earl grey-a. Ili već nekim tako aromatizovanim komadićima. Šta god da su stavili unutra- osvojena sam, pobedili su i želim još!
Raspitala sam se malo o Harney& Sons, a možda je bolje da nisam. Imaju neke limene kutijice tamo, imaju neke arome, neke čajeve.. nije mi trebalo da previše klikam.
Ostale Ivanine čajeve sam gotovo popila. To znači da su mi se jako dopali. Ivana, hvala još jednom!

8 коментара:

  1. Ljubomorna sam. I na paketić i na čajeve i na čokoladicu. :) ''Siiine, pa pomiriši! Vidi kako je lep čaj, gle'! Vidi, dušo, čajić!'' - Ali ovo.. <3

    ОдговориИзбриши
  2. Zaljubljena sam u tvoj blog! Obožavam ga! Pun je finoće, ljubavi i dobrote. :) Uživam da te čitam i uživam u stvarima koje praviš i koje dobijaš. :*

    ОдговориИзбриши
  3. Mnooogo mi je drago da ti se svidelo cajno pismo od mene :)a ovaj post lepi,pa malo crvenim :)
    harney&son su ozbiljni,i kesice njihove su ozbiljne,skoro sam u nekom kafeu narucila "obcinu" kamilicu,kada ono harney&son,,,mozda najlepsa i najmirisnija kamilica koju sam pila,veliki lepi cvetovi u piramidici,a bas polazem na te biljne cajeve da su domaci,da znam ko ih je skupljao i gde,,ali ovaj me je bas iznenadio :)

    ОдговориИзбриши
  4. ovo je divno! svaki zamotan,a čokoladica a mora da kuća divno mirise od svih čajeva

    ОдговориИзбриши