понедељак, 3. децембар 2012.

Korpice na polici.

Posle dinamičnog vikenda, počinjemo dinamičnu nedelju! Heklerajsku. Heklačku. Naheklanu i opheklanu.
Preskočila sam milje, prsluk i kragnicu, odlučila sam se za korpe i korpice. Između ostalog. Ako pored današnjeg posta želite da vidite i mini šalčiče i MAKSI KORPU, stay tuned. Bila sam puno vredna i malo zaluđena, pa su heklice iz prethodnog posta imale posla.
Evo šta smo napravili :)
Korpice. Tri komada do sada. U stvari- četiri. PETA je pri kraju!
Počela sam od najmanje. Ove od kanapa. Onda sam napravila ovu srednju, kombinovajuću vunu i kanap. Potom sam isheklala ovu najveću, samo od vune. I napravila joj ručkice, da joj se nađu;)
Posle toga sam napravila ovu belu, u prvom planu. Nit za nju sam napravila od stare majice. O tome ćemo nekom drugom, DIY prilikom.
Kako su korpice nastajale, tako se njihov sadržaj tumbao, što možete primetiti na fotkama.
Tumbanje je i dalje u toku, a heklice ne miruju, pa uskoro heklam novi post ;)

12 коментара:

  1. Bravo za ideju!
    Tvoj blog je divno mesto za ispijanje jutarnje kafice. :)

    ОдговориИзбриши
  2. ludilo. nećeš mi vjerovati. jučer ja odlučila da ću heklati korpe i danas krenula u potragu za onim elastičnim materijalom od kojeg se inače prave tepisi, mislim da je to pamuk s elastinom. i eto, sad vidim to kod tebe. kasnim. :) mislim da je ova bijela na kraju od tog materijala za kojim tragam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eee, vidiš:) Ne znam o kom materijalu pričaš, moraću se malo raspitati:) Bela je od stare majice.

      Избриши
    2. evo, ovo je tepih na koji sam mislila: http://4.bp.blogspot.com/-YPs1jR3FqVk/UK8LhgO4ZJI/AAAAAAAACq4/pT-uDoIZpIw/s1600/langatmatolla.JPG

      a ovo je materijal za kojim tragam: http://3.bp.blogspot.com/-B4L89qlsveE/T4fGRupzo9I/AAAAAAAABCI/9yaiofGWlnQ/s1600/lankamaailma_520x693.jpg

      pitat ću ljude koji prave te tepihe, sigurno i kod tebe ima takvih proizvođača.

      Избриши
    3. Baš ću pogledati, ako budem u prilici.

      Избриши
  3. Zanimljiv blog, mozes li mi reci gde u Valjevu nabavljas kesice u kojima pakujes svoje rukotvorine, ja imam neku ideju sad za Ng za slanje cestitka prijateljima... Hvala

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kese sam dobila, neku količinu. Pokušavam da nađem "dobavljača". Još neki su me pitali gde sam ih nabavila, tako da ću, čim nađem objaviti, da svi uzmemo gomile i gomile, pošto su toliko inspirativne!:)

      Избриши