субота, 14. јануар 2012.

Naštrikala, naheklala ili Rezultati


Evo ih! Rezultati najavljeni u ovom postu.

Neki su se već malo pohabali od nošenja, ali to je ok. Znači da sam ih nosivo napravila.
Neki će čekati bolja vremena, jer, ko žuri da napravi sebi kapu (ja), on je napravi da mu bude mala. Ako bude strpljenja- doradim je, a ako ne bude, merkam neku glavicu kojoj bi odgovaralo, pa onda darujem. A možda i ostavim za neku glavicu koju jedva čekam da vidim:)

Nego, da vam pokažem:
Šalče. Jedva sam skinula za slikanje, koliko mi je omiljeno. Napraviću još komada, samo da dođe na red. Radila sam ga prstima, bez ikakvih igala i sličnih pomagala. Nove tehnike forever!
E ova mala ispod mi je mala. Leeepaaa.. ali stoji mi kao Jevrejima kipa. Stegla sam srce, pa oparala deo i doštrikala, ali ostade mala. Biće na čekanju..
Dalje: zeleno! Kombinacija boja mi se baš dopada. Dodala sam joj uši, da lepo ušuška. Neko kaže da stoji kao kaciga, neko je nosi i ne obraća pažnju.
Rozika! Evo je gotova. Malo kabastija beretka, ali ok.
Pošto je moj fotoaparat staari, neće da sarađuje kada su neke boje u pitanju. Onda ja okrenem na B&W ili crno-belo, pa evo:

I šta još? Još kapa!! Dok ne napravim BAŠ TU kapu, malo ću obilaziti:) Ljubičasto, tirkiz, pet igala i štrikaj...
Evo ga i šalče. Opet aparat rekao NE, opet ja na B&W. Vidite bobice? Probleme su mi pravile u životu, ali sam se izborila. Boju proglašavam mističnom, dok ne odobrovoljim aparat.

Do sledećeg posta,

Štrik, štrik..

10 коментара:

  1. joj, preslatko je sve...ma potpuno mi je jasno zasto ne skidas salic! <3 a bas mi je krivo sto ti je kapica mala...preslatka je...ali neko ce se razduseviti skroz! ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Anja, samo merkam nove boje i materijale, da napravim još neko šalče! Btw, hvala:)

      Избриши
  2. Ala si ti bilaaaa vrednaaaa !
    Priznaj da imas malu manufakturu u podrumu ! :)

    Najteze je slikati crvene tonove, pa pokusaj, ako tvoj aparat to ima, da menjas balanse belog, a to su oni znakovi nebo, sunce, u hladu i slicno.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Magrit, hvala ti za savete, videću šta moj penzija-aparat može da uradi:) Mada, mislim da on neeema te opcije.. :/

      Избриши
  3. pa ti si stvarno stručnjak! svaka čast! zelena mi je favorit! (ma nije to uopće zato što mi je zelena najdraža boja ;) )

    ОдговориИзбриши
  4. Jao, pa ti si baš vrijedna! Toliko si toga napravila, pa ni nema veze što ti je ona kapica mala, da ju nisi radila, ne bi ni znala za ubuduće. Sve mi se sviđa! :)

    ОдговориИзбриши
  5. onaj dio s premalim kapama mi je poznat. jedna od prvih koje sam napravila ispala mi je ko one muslimanske molitvene kape, i još je k tome bila bijela, pa tim više. :) ali, kao što reče, uvijek ima dječice koja spase stvar.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Isidora! Konačno da mogu da ti odgovorim, bilo je nekih tehničkih problema.
      Da nisam pravila male kape, ne bih ni naučila nešto više o tim kapama. Eno, stoji link u postu:)
      Heklaj, heklaj i eto odgovarajuće;)

      Избриши