среда, 14. мај 2014.

Nešto sasvim lično

Ogrlice možete kupiti na Zelenom vencu. Dole, u prolazu. "Tunike, helanke, tunike, helanke, O-GR-LI-CE!!!" Stopedes't dinara, razni modeli. Možda ima i tri za sto.

Kod Kineza tek imate ludilo od izbora. Tamo dolaze tete sa onim velikim torbama i kupuju na gomile. Uglavnom butik modeli, ekstravrh, "uzmi ovu, ova ti se sad najviše nosi" i slične. Kod teta u butiku nisu sto dinara, ali kod Kineza jesu.

Od atraktivnijih mesta za kupovinu nakita možemo izdvojiti tržne centre. Izobilje prodavnica, izobilje modela i cena. Ključne reči: "aktuelno" i "u trendu". Lično ne volim aktuelnosti i trend, ali nemam ništa protiv svega toga.

Postoje i elitna mesta za kupovinu nakita. Tamo dolaze odabrani i kupuju odabrano. I uglavnom jako skupo. Plemeniti metali, drago kamenje i slične vrednosti sa mnogo cifara.

Međutim, nisu cifre poenta priče, već autentičnost. Ja njoj dajem prednost i za mene je ona najvažnija.

Ima jedan stil pletenja ogrlica i narukvica koji me je naučila jedna Laura na plaži u Španiji, pre nekoliko godina. Kamp, pesak, konac i smeh, jer ona zna engleski i nemački koliko i ja španski- ni malo. Svejedno sam naučila da pletem i provukla narukvicu kroz bušnu školjku koju sam pronašla na toj plaži. Nula dinara, i milion uspomena.

To je samo moja narukvica, kao što je Tamarina ogrlica samo njena. Nisam je plela na plaži u Španiji, ali sam je pravila samo za nju, po samo njenim prugama. I samo Geravodeli zna šta su te pruge, koliko su važne i odakle potiču. A ja znam da je to prva ogrlica koju sam napravila u svom studiju. I znam da sam je pripremala kao deo iznenađenja, povodom prvog rođendana Putospektive. Zato što je Putospektiva sada velika i sve veća.
Fotka via Iva did it. Instagram
Ovu ogrlicu je Tamara nosila na svom prvom pojavljivanju na televiziji. Nosila ju je i na jedno važno fotografisanje. I nosila ju je povodom otvaranja Iva did it. studija. Stalno je nosi i ja sam stalno srećna zbog toga. A svaka perla je važna i svaka ima svoje mesto. Kao i pruge.
Fotka via Geravodeli
Fotka by Nasmej se ptičica
Fotka by Nebojša Nišić
Mnogo važnosti može stati u jednu ogrlicu, zar ne?

16 коментара:

  1. predivna pricha. i ogrlica koja je ista istijata Tamara,onakva kakvu je citam,zamisljam i na slikama gledam. Toliko vedrine i boja i sunca u komadu nakita...retko ko to ume :*

    ОдговориИзбриши
  2. Divne su i ogrlica i Tamara, i divno je što uvijek vodiš računa da tvoje ogrlice odražavaju osobu koja će ih nositi! :)

    ОдговориИзбриши
  3. A ja sam sad sva vazna sto te poznajem, tako divnu i posebnu i unikatnu! :*

    ОдговориИзбриши
  4. Nešto sasvim lično i odlično :D

    Znaš kako ja uvek volim te priče o sudbinskim susretima. E ti i Tamara ste mi jedan od najboljih primera za to. Zaista ste se našle i ubeđena sam da se znate iz prošlog života :)

    Tamara ima sve neke ogrlice što hoću i ja :P

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da ću se vraćati da neke tvoje komentare čitam ponovo i ponovo. Ili sam se već vratila :)

      Ne znam kako nam je bilo u prošlom životu, ali u ovom nam ne ide loše ;)

      A za ogrlice znaš gde me možeš naći ;)

      Избриши
  5. Kada se budemo venčavale, ti ćeš nam Lalice osmisliti meni, Ptičica će fotkati, a Mali Iv pozivnice dizajnirati :D.
    Hvala vam devojke na lepim komentarima :).

    ОдговориИзбриши