петак, 28. јун 2013.

Od davnina do bele

Kada sam vam u kolekciji ogrlica Oktobarski Elle predstavila ovu tirkiznu lepoticu, najavila sam varjacije na temu.
Dok sam je pravila, želela sam da napravim još neke, u različitim bojama.
Zapravo je sve počelo mnogo ranije, kada sam počela da pišem blog. Sećate se ovog posta? ( dok sam ga čitala sada, iz ove perspektive, čujem svoj dečiji glas i vidim devojačku frizuru #logntimeago) Ta dragana je moja i sada se šepuri na zaglavlju, primetili ste.
A kada je Vanja rekla da bi želela neki lagani beli komplet, misli su mi se odmah dogovorile oko ovog modela, samo u beloj boji. Jer belu nisam pravila. A želela sam.
Prvobitna ideja je bila ovakva:
Potom smo odlučili da ipak dodamo nekih drvenih elemenata.
A kako je Vanja želela ipak nešto tanju verziju, onda sam smanjila broj sitnih perli na jednoj strani.
Potom sam mesila.. mesila.. i umesila:



Laganu, belu, letnju ogrlicu.
A zatim i narukvicu:
I jedne minđe gratis, jer je Vanja diplomirala. Čestitamo!:)
Evo ih svi zajedno:
Kako se vama čini?

14 коментара:

  1. Pa cini se....:)ma kad je tvoj rad u pitanju,mogu i na slepo da kazem da je divan...Mada mi se za nijansu vise dopada pocetni model...po mom ukusu bi bilo prva ogrlica, plus prozirni detalji...ali to sam ja :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hej, i meni se jako dopada početna ideja i volela bih da je realizujem. Samo da stignem..
      :)

      Избриши
  2. narukvica je... ne mogu da opisem. sjajna, sjajna, zaista. svidja mi se sto ima tako puno detaja a uopste nije kitnjasto (ali dobro, nista sto sam ovde videla nije kitnjasto). ogrlica isto super, mada se meni vise svidjao onaj prvi draft. bas je onako... super-elegantna. isto mi je sinulo kako nikada na blogu nisam videla nista u (samo) jednoj boji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Eeee da! Tačno nema ništa jednobojno. A to nisam primetila:)

      Hvala ti.

      Избриши
  3. Predivno...dođe mi da se venčam sa takvim kompletom...meni je jednako divna i skroz bela varijanta bez drveta. A minđušice medenice :) i daaaa, narukvica...baš baš lep komad nakita :)

    ОдговориИзбриши
  4. Uuuu, ova čisto bela je lepotica. Sviđa mi se ta varijanta za nijansu više :) #minimal

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Izgleda da ću ja jednu belu praviti i to vrlo uskoro. Interesovanje je veliko:)

      Избриши
  5. Ne volim bijelu, al ovo bih pronosala! I nosala!

    ОдговориИзбриши
  6. Pozdrav Iva,
    nisam baš kompetentan da ocjenjujem ljepotu ženskog nakita jer se bavim drugim stvarima, ali tvoji radovi izgledaju dosta dobro.
    Pročitao sam da si kupovala drvene perle u Mađarskoj, što me je potaklo da napišem ovaj komentar. Za nekoliko dana trebalo bi da završim jednu malu mašinicu za izradu drvenih perli raznih oblika i veličina, u raznim nijansama drveta, koje bi bile urađene u najvišoj perfekciji (za razliku od ovih koje sam vidjeo ovdje na slikama). Interesuje me kakva je uopšte ponuda tih perli i ima li potražnje za drvenim nakitom?

    http://regulator-exklusiv-unikat-woodcarving.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Igore, nisam sigurna da bih mogla definisati potražnju za drvenim nakitom. Što se tiče ponude, i tu zavisi šta je kome potrebno i ko šta nudi. Lično nisam naišla na dobar izbor drvenih elemenata kod nas, što opet ne znači da ih nema.
      Raduje me ta vaša mašina, pa možda budemo sarađivali:)

      Избриши
    2. Hvala Iva na odgovoru, ja nisam baš nešto udaren za pravljenje ženskog nakita, ali moja kćerka se time bavi (isto se zove Iva) i kako vidim to joj dosta dobro prolazi. Mislio sam joj pomoći da proširi asortiman sa drvenim nakitom, možda i sa nekim elementima duboreza. Ali kao što kažeš, sve zavisi šta se kome sviđa, a koliko ljudi toliko i ukusa. Ipak sam dustao od pravljenja nekih većih količina drvenih perli, već ću to praviti samo za naše potrebe, tako da na žalost toga neće biti u ponudi.

      Избриши
  7. Kao i sve ostale, nosim je sa zadovoljstvom :)

    ОдговориИзбриши