понедељак, 17. јун 2013.

Čaj za zagrevanje

Pre svega želim da vam kažem da naša devojčica sada ima godinu dana. Ne brojimo više u mesecima, sada smo veliki i u to ime smo slavili za vikend. Pravili smo torte i mafine, probali čokoladu i pili sa prugastim papirnim slamkama. I crtali po stolnjaku.

No, pre nego se slike srede i one rođendanske i one morske, da mi popijemo jedan čaj. Crni, kineski, koji sam dobila u razmeni. Kada kažem razmena čajeva, malo pocrvenim, jer me tamo nikako nema, ali sam puno bila odsutna i zauzeta u poslednje vreme, pa verujem da će admin prežvrkati minuse;)

Dakle, danas crni čaj na čijoj kesici je sve sem "Black tea" pisalo na kineskom. Znači u mom slučaju potpuni anonimus, ali jak i prijatan i rado popijen.

U poslednje vreme sam počela da pijem i crni čaj bez mleka. Istina je da malo plaćam danak migrenama, ali pre toga uživam.

Koji mi je trenutno aktuelan, pogledajte na Instagramu; a za ovu kinesku "šoljicu" hvala Amili!
Je li vama crni čaj zimski? Pijete li ga po vrućini? 

8 коментара:

  1. Nije! :) I ja ga pijem vrlo rado tokom leta, posebno kada se onako lepo ohladi, pa možda još i uz kockicu leda. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Imao sam priliku piti isti čaj, Amila mi ga poslala također. Riječ je o nedimljenom Lapsang Souchong crnom čaju iz kineske provincije Fujian.

    ОдговориИзбриши
  3. ja ga pijem retko zbog preosetljivosti na kofein i migrena, dadada...i sad opet isto priznanje, ja ga, baš kao previ neuživaoci i nepoznavaoci, pijem sa mlekom, ali bez vode samo sa mlekom. u kaficu mi naprave i penu od mleka i dodajem med. tako mi se čini slabijim i nek je neispravan način, ja u njemu baš uživam
    Divno je što si se vratila i hiljadu i jedan poljubac Iskrici i hiljadu jednog anđelka joj želim da je čuva i jednog pomalo nestašnog đavolka takođe :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Vidiš, za tu metodu nisam znala, baš me zanima kakvog je ukusa. Verovatno baš mlečno i blago:)
      I jedan :* za lepe želje.

      Избриши