понедељак, 26. новембар 2012.

Veseljak

Da vam pokažem koji čaj pijem dok zabušavam u postanju, revnosno obavljam svoje majčinske dužnosti i neobuzdano heklam. Zabušavanje sa kolekcijom se pridružuje spisku.
Novi čaj se pije iz novih šolja. Alfonso Bialetti ponovo u našoj kuhinji, tik uz divni aparatić za espreso. Sve iz Slovenije, iz Ljubljane, od onih koji te poznaju, pa poklonima gađaju pravo u centar.

A sada čaj. Veseljak. Piše da je zeleni, ali ne zato što je takav po sastavu, već zbog toga što ima ista antioksidantska svojstva kao zeleni. Blag, bez razbuđivačkih travki, može posle obroka, može pre, može onako, popodne i pred spavanje. Pa onda tako i kuvamo.
Stavljam ga u veću cediljku; biljčicama unutra više mesta nije potrebno. Kad sam kod biljčica, evo ga sastav: anis, matičnjak ili limunova trava, menta, list kupine, jagode i maline, cvet suncokreta, šipak, jabuka i neven. Prijatna, opuštajuća i slatkasta mešavina.
Pošto je cediljka malo za menjanje, onda je trunčica bilo all around, ali ne smetaju.
Kašičica čaja, vrela voda, može 100 stepeni, 3-5min i veseljak je spreman :)

8 коментара:

  1. Draga, nikako da ostavim komentar. Veseljak kog sam dobila u prethodnoj razmeni čajeva je diiivan. Spramila sam ga sebi jednog mali tužnjavog dana, jer mi je naziv obećavao. Sad, da li zbog autosugestije ili je to realnost, ali mi je bio baš veseljak. Sviđa mi se taj bogat, ali mek i blag i prijatan i nenametljiv ukus. Hvala na njemu. Odličan je!

    ОдговориИзбриши
  2. Valjalo bi isprobati veseljaka, sigurno se poslije osjećaš zadovoljno i pomalo veselo, ha? :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман27. март 2013. 12:47

      Kuuuuukuuuuuuu sta napisa, reci jesil probala do sad.

      Избриши