петак, 5. октобар 2012.

Carski čaj

Danas je na meniju Carski čaj.
Iako ispred zelenog stavljam crni, ova mešavina je napravila malu pometnju na lestvici.
Ono što mi se posebno dopada u sastavu su Phoenix eyes i kardamom. Kardamom je stara ljubav, a Phoenix eyes kuglice su na spisku za sledeću čajnu kupovinu.
Sastav je, u stvari, takav da zeleni čaj ne dominira, a daje do znanja da je tu, pa vam misli malo lutaju od ukusa do ukusa i stvaraju jedno posebno zadovoljstvo. Carsko!:)
Po receptu, čaj se preliva vodom ohlađenom do temperature 70-80 stepeni i drži 2 do 3 minuta.
Tako sam ga i napravila.
Hvala Small Tree na ovom iskustvu.
:)

7 коментара:

  1. Dobro jutro uz srk zelenog :)

    Mnogo mnogo volim tvoje čajne postove, poželim da odmah imam 150 vrsta :) iako ih imam jedno 10 (što je puno obzirom da pijem samo 2), ali nema veze, ja bih još :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Predlažem da pokupuješ svih stopedes't vrsta, pa da razmenjujemo iskustva:)

      Избриши
  2. Lijepo izgleda ovaj carki čaj. Kakva ljekovita svojstva ima carski čaj?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uh, nisam sigurna za neka posebna, sem onih uobičajnih za zeleni čaj. ERROR na odgovor:)

      Избриши
    2. pa dobro i to su dobra ljekovita svojstva. :)

      Избриши
  3. Ne znam kako mi je promakao ovaj post o čaju :)
    Čaj prelijepo izgleda, samo jedan savjet, za čajeve koji dobivaju na volumenu tokom infuziranja (bijeli, zeleni, crni, oolong...) metalna kugla nije primjerena jer ne dozvoljava puno otvaranje i otpuštanje tvari (a samim tim okusa i arome). Preporučujem infuziranje u čajniku gdje ima dovoljno mjesta za pomenuto :) Ugodno ispiranje želim

    - Alen D. (Dobri čajevi)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Alene, znala sam to, ali sam ovaj put estetici dala prednost;) Hvala, enivej:)

      Избриши