понедељак, 4. јун 2012.

Alibaba i 40 razbojnika prave ledeni čaj!

Konačno su se stvorile prilike: dobro vreme, dobra volja, dobro svetlo i raspoloženje za ledeni čaj!

Pre nekog vremena sam naišla na potpuno zaboravljenu kutiju voćne mešavine neobičnog naziva Alibaba (40 razbojnika). Kupila sam ga u Kući čaja, davno..

Obradovala sam se, kao da sam nabavila novi čaj; posebno zbog toga što nisam u prilici da idem u nabavku (čitajte: približilo se:) ).
Obzirom da nisam strpljive prirode, odmah ću vam reći da sam oduševljena sastavom, aromom, ali i dodacima za koje sam sama osetila da će doprineti boljem ukusu. Pun pogodak!

Da ne gomilam tekst, nagomilaću slike:) Uživajte i stavite vodu odmah!
Sastav je sledeći: hibiskus, kora šipka, zeleni čaj, latice ruže, suncokreta, jasmina, jabuka i aroma orijentalnog voća.
I napokon da moje limun-pomorandža ledene kocke dođu na red! Čekanje se isplatilo:)
Obzirom da je ledeni čaj, volim da dodam malo šećera. Ali ne običnog (mada je i to ok), već home made vanilinog. O tome ću u nekom od sledećih postova.

Sem što ovom prilikom promovišem novi čaj, promovišem i novu čašu. Komplet adekvatna za Ice Tea uslove:)



Evo ga! Ponovo nisam držala čaj predugo, ponovo zbog kofeina i moje preosetljivosti na isti. Recept kaže 6 do 10 minuta, pa sam se držala sredine. Više nego dobro i dovoljno.
Možda deluje da ima previše limuna i pomorandže, ali je mera po mom mišljenju odlična. Plus vanilin šećer i jedva čekam da pravim ponovo!
Ovoliko uzbuđenja nisam skoro spakovala u jedan post.
Toplo, odnosno ledeno vam preporučujem da što pre pripremite nešto slično ili isto, ako već niste. Jednostavno, ukusno i definitivno zdravije od onih u plastičnim flašama.

Uživajte u suncu i kockicama leda!;)

5 коментара:

  1. Wow! Sviđa mi se prizor, a još više mi se sviđa kako se pojedine 'priče' nastavljaju iz posta u post, u ovom slučaju kocke leda sa limunom i narandžom :D

    ОдговориИзбриши
  2. Hej, hvala vam!:)
    Wide-eyed, thanks!:)

    ОдговориИзбриши
  3. Čaj izgleda odlično, a nadam se da je takav i bio. Nadam se da će i potomak također uživati u čaju kao i mama. :)

    ОдговориИзбриши