понедељак, 19. март 2012.

Gde žive perle?


Sećate se posta O glini i bojama? Gomila šarenih i dragih perli, ali koje se nisu skućile. Zato sam morala da se potrudim, da im obezbedim udoban i lep smeštaj.

Prvo Heinz. U mom slučaju Hot Chili Sauce.
Heinz ne ide sam, već ga najradije kombinujem sa mangom i avokadom.
Zapravo, recept je drugačiji, ali kada žurite ili niste raspoloženi za pronalaženje račića i dinje u sred zime i u sred Valjeva, onda je dobro i ovako.
"Originalan" recept, a la Babooon glasi: očistite jedan mango, jedan avokado i jednu dinju, iseckate i stavite zajedno u činiju. Obarite račiće, one male malene gambore, i dodate i njih. Prelijete sve to jednom teglicom ovog Heinz sosa, promešate i to je to. Krajnje jednostavno, jaaako ukusno, a meni iznenađujuće jako.
Moja pojednostavljena, žurim-da-pojedem verzija je izgledala ovako:
E, a posle toga dolazimo ponovo na temu ovog posta. Nije bilo teško pretpostaviti šta ću sa ambalažom.


Isheklala sam poklopac, ali nisam baš bila oduševljena.
Da li ovako?
Ili ovako?
Kada oslobodim i ovu teglicu, možda maznem poklopac, pošto sam ovaj prvi izgubila. Do tada heklana kapica sa plavom mašnicom.
I do tada bi bilo lepo da napravim nešto od ovih perli, jel' da?
Znaaam... :)

8 коментара:

  1. Mango, avokado i kecap? Savrseno jelo za post.
    btw, svidja mi se svetlo na tvojim fotkama u cemu je tajna? moze jedan blog post "behind the scenes" ?

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман19. март 2012. 23:11

    ne znam šta fali heklanom poklopcu!

    ОдговориИзбриши
  3. Meni isto heklani poklopac izgleda lijepo, ali me više zanima što ćeš doista s tim perlicama.

    ОдговориИзбриши