понедељак, 27. фебруар 2017.

Šiti, piti i francuski govoriti

Šivenje i ja se nismo najbolje slagali kroz život. Ja prođem, ono me ogrebe, ja se zainteresujem, ono me ubode, ja pokušam, ono se neljubazno nasmeje. Ako se nešto rašije ili pocepa, tako i ostane, ako se od mene očekuje da to sredim.

Vrhunac moje komunikacije sa mašinom za šivenje je bilo farbanje njene kutije u roze. Dobila sam je za jedan verovatno jednocifren rođendan od babe i dede. Višnja, tada mlada lepotica a danas već retro dama, se oduvek najviše družila sa mamom.


Kasnije, kako se pojavio i histerično zavoleo Pinterest, šivenje je došlo na red da se takođe voli i želi, kao i vez, štrikanje, pravljenje kuće na moru, kampovanje na kraju sveta, velika bela kuhinja i pedeset ideja za igranje sa decom - ako može odmah.

Kako sa prijateljima deliš svoje želje, strasti i maštanja, a kako pravi prijatelji umeju da izađu u susret, susrela sam se sa jednom mladom, lepom Singericom. Obe tada sa gotovo isto (ne)iskustva, ali raspoložene da učimo. I da se sačekamo dok ne budemo spremne.

I oduvek sam, kroz ceo taj proces nešivenja imala neku vrisku, ciku i urnebes na male, praktične i lepe nesesere. Jedan za ovo, drugi za ono i svi neophodni i uvek uz mene, većinom kupljeni kod Sovice. Svaka kupovina bila je ispraćena gomilom reči o tome kako ja to volim a ne umem i kako je to strava ali ne baratam i koliko je sve to meni super, ali ja, eto, ne znam da šijem.

Neznanje u šivenju je kulminiralo kada sam Iskri napravila dve desne papuče.
Dve desne, stvarno.
Smeh do suza, veliko Ne na "Mogu li da ih nosim u vrtić?" i okret sledeće stranice u životu.

Dva sata upornosti, tutorijal , strpljenja i volje kao nikada i nastao je moj prvi neseser.

Stajao je na najvidnijem mestu, da ga vidim svaki put kada prođem; nošen je u rancu i za malo pokazivan slučajnim prolaznicima.

Velika uzbuđenja i novonaučene veštine ne miruju i ne ostavljaju te na miru dok ne uradiš ono što si zamislio.Dok ne započneš kolekciju inspirisanu šivenjem i neseserima.


Jasno vam je, neseser samo za tu ogrlicu i ogrlica samo uz taj dezen koji je unutra, sakriven, da bude iznenađenje. I sitan vez, jer na njega imam tihu ložnju, pa dokle stignemo.

Nestrpljenje mi ne dozvoljava da sve čeka da se pokaže odjednom, pa ću već danas biti slobodna da vam predstavim prvu realizaciju zamišljene ideje.

Narednih dana planiram da na Facebook stranici objavljujem nove komade i njihove torbice, a potom ću ili dodati fotografije u ovaj post ili će samo ostati link ka albumu. Te tehnikalije su manje važne.

Važno je šiti, piti i francuski govoriti.

Šiveli!

6 коментара:

 1. Ajde i sivenje, i ogrlice, i nesesesri... sve sve, fenomenalno i bravo! ,Ali te reci uoblicene u ove misli i ove recenice - to me svaki put odusevi! <3

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Izabraću privatni kanal za distribuciju ljubavi ka tebi. Javno iskazivanje mi umanji na značaju, a to nije kul.

   Избриши
 2. hahaha odlična igra riječima,sladak je
  keep going


  kisses!
  http://babylovesfashion.blogspot.hr

  ОдговориИзбриши
 3. Bravo Iva, trud se isplatio! Sjajni su neseseri i baš lijepo pašu uz ogrlice!

  ОдговориИзбриши
 4. ko da si moje misli napisala na papir! Potpuno isto iskustvo sa šivanjem, a i rasplet konacni je tu negdje :) Bravo, odlična ideja i realizacija!

  tina b.
  www.nakitic.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 5. Skroz shvatam tvoj elan za šivenjem, jer sam i ja početnik koji je u stanju da presedi sate za mašinom (i bori se sa Burdinim uputstvima).

  Nesaser je super sladak, ali me je "Šiveli" na kraju dokrajčilo. :)

  Natasa
  www.unpretentiousme.com

  ОдговориИзбриши